CROWDFUNDING KAMPANJA #OBOJIMOJMRAK

Cilj kampanje je prikupiti sredstva za školovanje psa vodiča predsjednici Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet, Miri Katalenić. Ovo bi bio Mirin peti pas, još jedna njena nada, njene oči i njen svijet.

Potrebno nam je 100.000,00 kn, a kampanja traje od 23. studenog 2020. godine do 24. prosinca 2020. godine.

Progress 100%
mira 1

EUProtect heroina, Predsjednica Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet, godinama unosi pozitivne promjene u društvo, te podiže svijest o onima koji trebaju našu pomoć.

pawMira Katalenić, Predsjednica Udruge

Pas vodič kojem je sa nepunih 6 godina oduzeta radost koja ga je svakodnevno sa Mirom vodila na različite putove. Pitate se zašto? Dijagnosticiran mu je dijabetes, te je tu stao njegov daljni posao.

pawMax, pas vodič
max 1
star 1

Naša buduća nada, onaj koji će Miri pružiti ravnopravno kretanje i kvalitetno funkcioniranje. Zgodan, jako mazan, veoma ustrajan, uvijek spreman i izuzetno vitalan labrador.

pawStar, budući pas vodič

Što Vi možete učiniti?

Možete pomoći donacijom na naš žiro-račun za posebne namjene:

  • Općom uplatnicom ili e-bankingom:

PRIMATELJ: Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet (ili samo Udruga za pse vodiče)
IBAN: HR9523600001501159893
MODEL I POZIV NA BROJ: HR00 2020 ili samo HR 99 i bez poziva na broj
OPIS PLAĆANJA: Doprinos za kampanju OBOJIMOJMRAK ili samo OBOJIMOJMRAK
Ako uplaćujete iz inozemstva:
BIC/SWIFT: ZABAHR2X

  • Skeniranjem ovog koda sa svojom e-banking aplikacijom:

qrnovi

  • Isprintom uplatnice i uplatom u banci ili pošti.
PREUZIMANJE

Možete pratiti našu Facebook stranicu i ciljanom donacijom dobiti nagradu od naših vrijednih pomagača – bit će tu opreme za pse, nakita, a ponešto i za sportske fanove.

Više o poklonima možete saznati ovdje. A željeni poklon možete zatražiti putem obrasca.

ILI:

Proces školovanja psa vodiča

(Zašto 100.000,00 kn?)

Uključivanjem psa vodiča u život slijepe osobe značajno se utječe na poboljšanje mobilnosti i sigurnosti kretanja, što je najvažnija pretpostavka za bolju integraciju tog korisnika u svakodnevni život.

Put od šteneta do psa vodiča, i na kraju obuke slijepe osobe za korištenje besplatno dodijeljenog joj vodiča, dvogodišnji je proces koji ima nekoliko faza:

  • testiranje genetskih karakteristika i odabir odgovarajućeg šteneta;

IMG 20201126 WA0011

  • uključivanje šteneta u program socijalizacije koju provode volonterske obitelji uz stručnu podršku tima Udruge (socijalizacija prosječno traje 12 do 15 mjeseci);
  • završno testiranje razvijenih osobina tijekom socijalizacije, zdravstveni pregled kao ključne pretpostavke za uključivanje psa u školovanje;
  • školovanje psa vodiča u prosječnom trajanju 6 do 7 mjeseci (svakodnevni trening instruktora sa psom u prirodnim prometnim uvjetima), a u završnoj fazi rad pod povezom na očima kako bi se izbjegla komunikacija sa psom oči u oči i postigla vjerodostojna simulacija kretanja slijepe osobe (brzina kretanja, postura tijela…);

IMG 20201126 WA0012

  • prijenos psa vodiča korisniku uključujući izradu najčešće korištenih trasa u mjestu življenja;

A sve to uz kontinuiranu nabavku opreme za trening psa, kao i igračaka i nagradica koje svaki pas mora imati u obilju, te kontinuiranu zdravstvenu zaštitu, zaštitu protiv nametnika i naravno osiguranje prehrane.

U prosjeku, trošak cjelokupnog procesa kroz dvije godine dostiže vrtoglavih 100.000,00 kn.

Na kraju, kada je sve okrunjeno uspješnom obukom korisnika i njegovog psa vodiča, za njih slijedi sretno razdoblje suživota, odanosti i povjerenja, a sigurnost i brzina kretanja postaju logična svakodnevica‎.

IMG 20201116 WA0022

Mobilnost, kvaliteta života i neovisnost slijepih i drugih osoba s invaliditetom, kao i smanjenje razvojnih teškoća djece, podjednako su misija kako stručnog tima Udruge, tako i naših pasa pomagača.

Psi vodiči su kroz 30 godina prva perjanica humane pomagačke uloge pasa u životima ovih osoba.

IMATE DODATNA PITANJA?

Slobodno nas kontaktirajte u vezi kampanje

ili rada Udruge

na udruga@psivodici.hr