Započeo rad terapijskih timova

ROBERTA I MALA

Novi terapijski tim u Puli oduševio nas je na ispitu! Stručna voditeljica terapijskog psa, Roberta, je svoju Malu naučila različitim trikovima i prije ispita, tako da su joj vježbe poslušnosti na ispitu bile već u malom prstu. U Udruzi za cerebralnu paralizu, Mala već gura kolica korisnika, traži skrivene predmete, otvara pretince i tako pomaže korisnicima u aktivnostima. „Razveselila je svakog od nas u Udruzi, ne samo korisnike. Predivan je pas i zabavno nam je kreirati aktivnosti koje ju uključuju.“ dijele s nama članovi terapijskog tima, Karlo Stipić i stručna voditeljica Roberta Stevanović.

mala0

PETRA I MEGY

Centar za rehabilitaciju Stančić prvi je dobio svog terapijskog psa Megy, čija je stručna voditeljica Petra Svečnjak. Ovaj terapijski tim kliknuo je od samog početka, a Megy najviše voli provoditi vrijeme na svom radnom mjestu uz djecu. Ispit je bio uspješan, Petra i Megy već imaju puno terapija u nogama, što se vidi u Petrinom smirenom stavu i odnosu prema djeci dok je Megy u prostoriji. „Baš smo dobar tim, uhodale smo se i djeca joj se jako vesele“ dijeli Petra svoje dojmove pa nastavlja: „od kad je Megy kod nas, kod neke djece prvi put vidimo osmijeh na licu“. Raduje nas čuti da Megy tako terapeutski djeluje i ohrabrujemo ih da nastave sa svojim divnim radom!

meggy0

ELIZABETA I ELLA

Ovo su Elizabeta i Ella, glavne zvijezde Osijeka. Novi terapijski tim koji čine stručna voditeljica Elizabeta Haničar i terapijski pas Ella ne prestaju biti meta novinarima pa je tako s nama Elizabeta podijelila: „Svaki drugi dan dajemo izjave za medije, glavne smo zvijezde i nije što je moja, ali Ella je najbolji i najljepši terapijski pas“. Svoj rad obavljaju u Centru za autizam Osijek, u kojem se Ella već opustila – zatekli smo ju kako zajedno s korisnicima svira klavir i udara na ritam!

ella

IVA I BELLA

Bella je pas kojem je ovo već 5. ispit, a sada je postala i terapijski pas! „Još joj samo fali da položi za psa za spašavanje“ šali se njena stručna voditeljica Iva Tadić, ponosna što je u njene ruke došao baš ovako pametan pas: „Izvrsna je u radu, svi ju vole i djeca jedva čekaju dan kada dolazimo u Udrugu.“ Novi terapijski tim Iva i Bella od sada uveseljavaju i brinu se o djeci Udruge za roditelje djece s teškoćama „Vukovarski leptirići“.

bella0

KATICA I MILLI

„Kratko smo skupa, ali jako smo se povezale, a kako i ne bismo kad je ona tako divan i poslušan pas.“ dijeli s nama Katica Pukšec, nova stručna voditeljica terapijskog psa Milli. Ovaj novi terapijski tim kreće raditi u Udruzi Sveta Ana u Loboru. Milli je jako poslušan pas s velikim kapacitetom za rad s djecom s teškoćama pa se veselimo vidjeti kako će se razvijati i ispuniti svoj potencijal.

mili0