O vaj je Projekt specifičan po tome što ima jednog izravnog korisnika i njegovu obitelj neupitno posvećenu da učine maksimum, kako bi se zdravlje njihovog sina poboljšalo.

Radi se o I.K., 14-godišnjem dječaku s teškom srčanom manom kao i drugim pratećim oboljenjima, a cilj je poboljšati motoričke, socijalne i komunikacijske vještine, imunitet i emocionalno stanje, što će doprinijeti samopouzdanju i boljoj prihvaćenosti I.K.u školi.

Uz školovanje i dodjelu psa pomagača I.K., stručni tim Udruge organizirat će 5 edukativnih radionica za oko 200 učenika viših razreda OŠ„Skalice“ Split koju I.K. pohađa, u cilju senzibiliziranja njegovih vršnjaka i poticaja vršnjačke solidarnosti i spremnosti na pomoć drugome.

Iz dosadašnjih iskustava Udruge, procjenjujemo iznimno vrijednim edukativne radionice provoditi u školama, kako bismo poboljšali međuvršnjačku solidarnost, potakli ih na volontiranje i empatiju. Držimo da je te vrijednosti posebno važno razvijati u adolescentskoj dobi, što će sigurno ostaviti traga u formiranju njihovih ličnosti.