Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Izradu internetske stranice financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet

Okrugli stol u Dugom Selu

Drugi od pet planiranih okruglih stolova održao se 23. rujna 2021. godine u Dugom Selu s početkom u 10 sati. Okrugli stol pod nazivom Pozitivni učinci terapijskih pasa u radu s djecom s teškoćama u razvoju u sklopu projekta financiranog iz Europskog socijalnog fonda Širenje usluga korištenja terapijskih pasa u radu s djecom s teškoćama u razvoju, predstavila je predsjednica Udruge Mira Katalenić zajedno s predsjednicom Centra za rehabilitaciju Stančić Sanjicom Grbavac.

Na okruglom stolu su sudjelovali stručnjaci različitih područja rada s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom iz zajednice te također zaposlenici Centra za rehabilitaciju Stančić Dugo Selo i Vrbovec.

Za web Petra predavanje
petraDS

Program Okruglog stola ovaj puta je uključivao predstavljanje rada terapijskog psa Maggy dodijeljenog Centru za rehabilitaciju Stančić u Dugom Selu u sklopu ovog Projekta, ali i terapijskog psa Rico, koji radi u podružnici Centra u Vrbovcu. Stručna voditeljica Petra Svečnjak predstavila je svoj jednogodišnji rad s terapijskim psom i djecom polaznicima Dnevnog centra u Dugom Selu.

damir i djeca
petra i djeca

Po završetku okruglog stola, slijedila je praktična prezentacija rada sa psom vodičem i terapijskim psom pod nazivom Terapijski pas na zadatku.

Bilo je baš uzbudljivo!

megi dijete
za web Petra i M 1
megi djeca