Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Izradu internetske stranice financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet

Okrugli stol u Loboru

Stigli smo do kraja!

Zadnji Okrugli stol održali smo 12. listopada u gradu Loboru. Iznimno smo oduševljeni količinom interesa i sudjelovanja prisutnih i pitanjima koje je potaknula naša prezentacija. Posebno se zahvaljujemo Katici Pukšec, stručnoj voditeljici terapijskog psa Milli i ostalim zaposlenicima Udruge Sveta Ana u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Stručna voditeljica Katica je slikovito prikazala svoj rad sa Milli i sve aspekte dječjeg razvoja koji se unaprijeđuju u igri između Milli i djece korisnika terapije. Okruglom stolu prisustvovali su zaposlenici Udruge Sveta Ana, zainteresirana javnost i roditelji korisnika terapijskog psa Milli.

IMG 20211012 WA0002
IMG 20211012 WA0012

Nakon Okruglog stola, praktična prezentacija rada terapijskih pasa i psa vodiča Terapijski pas na zadatku održana je na školskom igralištu, gdje je niz djece imao priliku dotaknuti i dragati psa, davati mu naredbe i keksiće te su neki mogli čak i čuvati psa na povodniku! Uh, što je to bilo zanimljivo!

20211012 130911
20211012 131822
damirr

Jako nas je razveselilo vidjeti djecu od vrtićke pa do školske dobi kako se raspituju o radnoj ulozi pasa, o njihovim sposobnostima, vrsti treninga i naravno, njihovim imenima.

Bio je to zbilja uspješan završni Okrugli stol!