Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Izradu internetske stranice financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda
Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet

Okrugli stol u Puli

Predzadnji okrugli stol održali smo 7. listopada u Puli, u Gradskoj knjižnici i čitaonici. Bilo je jako dinamično!

U Puli su, u sklopu Projekta, dodijeljena dva terapijska psa: Peggy u Dječjem vrtiću Titti i Mala u Udruzi za cerebralnu paralizu Istarske županije. Upravo zbog toga je program praktičnog prikaza rada stručnih voditeljica s terapijskim psima i instruktora sa psom vodičem bio vrlo bogat! U radionicama su sudjelovali vrtićanci i školarci grada Pule.

Radionice su vodile stručne voditeljice Eva Kadlec i Roberta Stevanović sa svojim terapijskim psima Peggy i Malom. Nakon bogatog programa radionica, održan je četvrti od pet planiranih okruglih stolova. Stručne voditeljice su predstavile rad i aktivnosti s terapijskim psom i djecom.

eva 2
pegi djeca eva

Na Okruglom stolu se potaklo pitanje značaja terapijskog psa u radu s djecom s teškoćama te pitanje uključivanja terapijskog psa Mala u odgojno-obrazovnu ustanovu u kojoj radi stručna voditeljica Roberta Stevanović. Jako bi nas obradovalo kada bi Mala mogla raditi s njom i u školi!

20211007 091932
roberta 1
20211007 092520

Prije početka Okruglog stola, održala se praktična prezentacija rada psa vodiča i terapijskog psa pod nazivom Terapijski pas na zadatku. Instruktor Damir Vučić je zajedno s djecom i psom vodičem prolazio kroz stazu s preprekama te ih podučavao o načinu vođenja psa vodiča.

Stručne voditeljice održale su radionice s djecom prikazujući rad terapijskih pasa.

IMG 0758
IMG 0761

A ovo su naše dvije terapijske zvijezde: Mala i Peggy 🙂

psi