U provedbi smo treće godine Trogodišnjeg programa „Razvoj mobilne podrške obiteljima korisnika pasa pomagača u Hrvatskoj“ financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku čiji je glavni cilj prevencija institucionalizacije i podizanje kvalitete življenja korisnika pasa pomagača – djece i mladih s teškoćama u razvoju kroz uslugu savjetodavne mobilne podrške u kućnom okruženju.

U posljednje vrijeme svjedočimo kako se životi oko nas, pa i naši vlastiti, iznenadno i drastično mijenjaju te smo uslijed svih tih spoznaja odlučili djelovati jedni za druge.

Potaknuti izolacijom koronavirusom i razornim potresom koji je zadesio Zagreb, Stručni tim Udruge prilagodio je svoje aktivnosti, a da pritom i dalje kao nit vodilju ima podršku korisnicima i njihovim obiteljima.

Intenzivira se individualan rad s korisnicima te psihosocijalna podrška putem internetskih platformi i online radionica kako bi se ublažile posljedice ograničenja posjeta te olakšao život korisnika usluga i njihovih pasa pomagača za vrijeme trajanja epidemije.

Radionice i online savjetovanje provode se na tjednoj bazi, a pokrenuti su s ciljem međusobne razmjene ideja za poticajne aktivnosti s djecom, njihovu igru i učenje, stručnih tekstova, savjeta i svega što može doprinijeti da trenutno izvanredno stanje prođe što lakše.

Sve aktivnosti Udruge organizirane su na način uvažavanja fizičke udaljenosti. U slučaju žurnih i neodgodivih razloga u kojima je ugrožena sigurnost i život korisnika ili njihovih pasa pomagača, Tim Udruge će poduzimati interventne mjere.