U svibnju kao mjesecu darivanja, Udruga je u istom danu imala dva eventa u okviru kojih su prikupljana sredstva za školovanje dva psa vodiča slijepih.

Humanitarni koncert u organizaciji Lions kluba Sušak Rijeka održan je 19. svibnja 2017. godine, a povodom 100. obljetnice Lionizma u svijetu.

Donacije na, za tu prigodu posebno otvorenom računu, kod PBZ d.d., IBAN HR 48 2340 0091 5108 6030 7, prikupljaju se za školovanje psa vodiča Ivici Butorcu.

Misao koja je nit vodilja ove glazbene priče o humanosti i solidarnosti izrečena je davne 1925. godine:

”Ako je Vama stalo i ako možemo potaknuti ljude ove divne zemlje da i njima bude stalo, slijepi će zaista pobijediti sljepoću”

 Helen Keller

Da, svevremenska je i jednako živi i danas!

U to ime iskreno hvala članovima Lions kluba Sušak i svim građanima Rijeke uključenima u ovu akciju!

Iste je večeri, umjesto završnog izbornog stranačkog skupa održana donatorska večera u organizaciji gradonačelnika Grada Zagreba, g. Milana Bandića sa željom da se pomogne školovanje psa vodiča za jednu slijepu osobu.

Večera je održana u restoranu Gastro Globus na Zagrebačkom velesajmu, a brojni gosti i uzvanici podržali su ovu ideju. Bila je to prigoda da ponovo svjedočimo solidarnosti Zagrepčana i prvog čovjeka našeg grada.

Gospodin Milan Bandić na ovaj način financira šestog psa vodiča, slijedeći primjere iz njegovih prethodnih kampanja.

Od srca hvala u ime budućeg korisnika!