Od 12. – 14. travnja 2019. održan je još jedan Seminar korisnika pasa pomagača u Crvenoj Luci, Biograd na Moru. Na Seminaru je ukupno sudjelovalo 15 obitelji korisnika pasa pomagača za koje je stručni tim Udruge pripremio različite teme i radionice.

Roditelji su imali priliku sudjelovati u sljedećim radionicama:

  • Radionica za roditelje: „Ruksak vještina“
  • Psi pomagači – što možemo novo naučiti
  • Prikaz primjera pozitivne prakse
  • Zakonodavni okvir i život u zajednici

Radionicu za roditelje “Ruksak vještina” pripremili smo u suradnji s radnom terapeutkinjom iz tima aRTis INCLudum, a ove godine smo vratili i prikaze primjera pozitivne prakse koje su prezentirale same obitelji. 

Zahvaljujemo Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koje nam je omogućilo financijsku podršku Seminaru obitelji korisnika pasa pomagača kroz trogodišnji program. Puno hvala Crvenoj Luci na ponovnom omogućavanju predivnog smještaja, gostoljubivosti i ugodnoj atmosferi. Također hvala i drugim donatorima koji su omogućili poklon pakete za naše korisnike pasa pomagača, a to su DDL i DJD Zagreb.

Hvala i svim predavačima koji su svojim predavanjima i radionicama obogatili ovaj Seminar vrijednim informacijama, iskustvima i spoznajama.