Od 6. – 8. travnja 2018. održan je još jedan Seminar korisnika pasa pomagača u Crvenoj Luci, Biograd na Moru. Na Seminaru je ukupno sudjelovalo 30 korisnika pasa pomagača za koje je stručni tim Udruge pripremio različite teme i radionice. Ovaj put su nam se uz obitelji djece s teškoćama u razvoju – korisnika pasa pomagača pridružili i korisnici pasa vodiča. Zajednička iskustva ovih dviju korisničkih skupina obogatila su raspravu o pripremi novog Prijedloga zakona o korištenju pasa pomagača koju je vodila saborska zastupnica Ljubica Lukačić. Roditelji su kao vrlo važnu i dragocjenu ocijenili radionicu prof. Bratković na temu „Izazovi odrastanja i spolno-zdravstvenog odgoja djece i  mladih s teškoćama u razvoju“ koja je svima vrlo aktualna bez obzira na dobnu skupinu djeteta.

Uz to su tijekom sva tri dana trajanja Seminara djeca – korisnici pasa pomagača te njihove braće i sestre mogli uživati u posebno pripremljenim radionicama koju su održali radni terapeuti iz tima aRTis INCLudum.

Zahvaljujemo Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku koje nam je omogućilo financijsku podršku Seminaru obitelji korisnika pasa pomagača kroz trogodišnji program. Puno hvala Crvenoj Luci na ponovnom omogućavanju predivnog smještaja, gostoljubivosti i ugodnoj atmosferi. Također hvala i drugim donatorima koji su omogućili poklon pakete za naše korisnike pasa pomagača, a to su Royal Canin i Proplan.

Hvala i svim predavačima koji su svojim predavanjima i radionicama obogatili ovaj Seminar vrijednim informacijama, iskustvima i spoznajama.

Ovakva zajednička druženja uz razmjenu iskustava i prijenos informacija nas uvijek vrate ispunjene i pune novih ideja za sljedeće susrete i Seminare.