Grad Zagreb je i ove godine prigodnim programom obilježio Međunarodni dan zaštite životinja u nedjelju, 9. listopada od 10,00 do 18,00 sati na Bundeku.

Za ljubitelje životinja ali i one spremne naučiti nešto novo organizatori su pripremili nastupe vojnih i policijskih pasa, demonstraciju agilityja, Bundek challenge i reviju udomljenih pasa. Tim povodom osmišljen je već tradicionalan atraktivan program u kojem su uživali veliki i mali. Tako je i naša Udruga prikazala rad rehabilitacijskog psa te postavila stazu s preprekama koju su zainteresirani posjetitelji i sudionici programa imali priliku proći u pratnji psa vodiča i povezom na očima, a uz podršku instruktora. Po prolasku staze pojedinci su mogli svoje dojmove iznijeti i novinarima te su se tako našli na malim ekranima. Cjelodnevno druženje završilo je koncertom grupe Crvena jabuka.

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana vida, tvrtka Essilor organizirala je edukativni događaj na Cvjetnom trgu u Zagrebu, 15.10.2016. Bila je to odlična prilika da im se pridružimo i zajedno obilježimo ovaj veliki dan, a mi da obilježimo i Međunarodni dan bijelog štapa. U vremenu od 10 do 14 sati odvijale su se besplatne provjere vida, a posjetitelji su imali priliku proći stazu s preprekama uz pomoć psa vodiča. Sve su ove aktivnosti imale za cilj podizanje svijesti o važnosti dobrog vida, ali i osjetiti kako funkcionirati bez tog osjetila.