Posjete terapijskog psa

Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje

dobi – Gornja Bistra

Jako nas veseli novost koju dijelimo s Vama!

Od studenog 2021. godine u tijeku su posjete terapijskog psa Benija Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri.

Terapijski pas Beni, uz stručnu voditeljicu psihologinju Rutu, svaki je četvrtak na svom radnom zadatku u Bolnici. Tamo zajedno sa zaposlenicima Bolnice provode aktivnosti s djecom. Djeca u Bolnici znaju da je to vrijeme za druženje s Benijem i to ih veseli.

20211111 101514
setnja
krug

Djeca su u Bolnici na višegodišnjem, a neka i na cjeloživotnom liječenju, a (terapijski) pas je za većinu nova pojava u životu, tračak veselja i novih aktivnosti. Kronične bolesti ove djece su različite prirode pa terapijski pas ima višestruku ulogu kada ih dođe posjetiti.

Beni prije svega potiče pozitivno ozračje i atmosferu, kroz fizički kontakt opušta često napete mišiće, potiče djecu na igru i komunikaciju, a sve to kroz svoju zaigranost i spontanost.

svi
ivana i nina 1

Terapijski pas Beni je aktivan sudionik u aktivnostima s djecom, motivira ih na motoričke aktivnosti i pokrete koje djeca spontano izvode u svrhu kontakta s njim. Katkada je određene pokrete teško izazvati u uobičajenom terapijskom ili rehabilitacijskom postupku, ali uz Benijevu prisutnost, djeca su opuštenija i motiviranija dati sve od sebe.

Također, Beniju se vesele svi zaposlenici Bolnice, jedva čekaju četvrtak da se na hodniku opuste uz maženje i njegov osmijeh!

kontakt
opustanje

Beni ne vidi nikakve teškoće, manjak mogućnosti komunikacije, jezične barijere ili fizička ograničenja kod djece, on ih prihvaća bez očekivanja (osim eventualno da imaju keksić za njega 🙂 ) i bezuvjetno ih voli.

Četvrtak je ispunjen odgovornošću i radom, veseljem i ljubavi, a Beni uči od djece na koje sve načine može pomagati drugima i dati im što zaslužuju – ljubav i pažnju!

20211216 100129
IMG 20220331 WA0008
beni ivana

Ovim putem se želimo zahvaliti Bolnici na pozivu i otvorenosti za ovakav inovativan pristup djeci i dječjem razvoju. 🙂

Najiskrenije Vam hvala!