Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet provodi različite projekte u cilju podizanja svijesti djece, mladih i građana o pravima, potrebama i mogućnostima slijepih i drugih osoba s invaliditetom te djece s teškoćama u razvoju.

Proteklih mjeseci  edukativno promotivnim  aktivnostima obuhvatili smo razne odgojno- obrazovne ustanove ( dječji vrtići, osnovne i srednje škole) na području grada Zagreba i Zagrebačke županije,  ali i u drugim županijama RH. Edukacija obuhvaća teme: Kako pri susretu sa slijepom osobom, Proces školovanja i dodjele pasa pomagača, Živjeti neovisno – temeljno je ljudsko pravo, Prikaz rada pasa pomagača, te igraonice/radionice prilagođene uzrastu djece.

Dugogodišnja suradnja sa pojedinim vrtićima i školama u kojima je stručni tim Udruge sa svakom novom generacijom predškolaca i prvašića više nego dobrodošao, potvrda je kako su upravo djeca skupina društva koja nema predrasude već ih vodi znatiželja, ljubav i spremnost za usvajanje novih priča. Tu svakako moramo istaknuti suradnju sa vrtićima i školama grada Petrinje i Ivanić grada, a jedna od novijih je i suradnja sa Sveučilištem Sjever – Studij sestrinstva u Varaždinu koja se nastavlja drugu godinu zaredom.