Konferencija „Iskorak u bolje sutra“ održana je putem ZOOM aplikacije 29. lipnja 2020. godina, a prisustvovalo je 25 osoba – roditelja/voditelja pasa pomagača i Stručni tim Udruge.

U uvodnom dijelu obratila se predsjednica Udruge pozdravivši sve prisutne i predstavila točke programa.

Predstavnica partnerske organizacije DV Markuševec i stručna suradnica na Pilot projektu „Mobilna podrška obiteljima korisnika terapijskih pasa u Hrvatskoj“ iz 2008. godine, Sanja Kobeščak osvrnula se na to razdoblje kada je idejno započeta savjetodavna podrška obiteljima korisnika pasa pomagača.

Nastavila je Saša Radić, vanjski evaluator iz udruge Artis Includum koja je putem Power point-a prikazala rezultate završne evaluacije Trogodišnjeg programa „Razvoj mobilne podrške obiteljima korisnika pasa pomagača u Hrvatskoj“. Istaknula je kako su postavljeni ciljevi u potpunosti ostvareni unatoč mnogobrojnim izazovima s kojima se Udruga kontinuirano suočavala. Naglasila je potrebu za nastavkom ovakvih ili sličnih programa u kojima se razvija jedinstven odnos pružanja podrške koji osnažuje pojedinca, razvija njegove vještine te djeluje na njegovu okolinu, a s ciljem uspješne i maksimalno neovisne participacije u svakodnevnim aktivnostima.

Ovaj dio Programa završen je temom „Osvrt na posljednju godinu provedbe trogodišnjeg Programa 2017.-2020.“ koju je predstavila savjetnica obiteljima korisnika pasa pomagača, Mirta Špehar-Kvesić osvrnuvši se na posebno izazovnu završnu godinu te načine i metode kojima su se isti prevladali (dolazak nove savjetnice obitelji korisnika pasa pomagača, prekid partnerske suradnje, pandemija COVID-19).

Možemo reći da se Konferencija s pravom nazvala „Iskorak u bolju budućnost“ obzirom na izuzetno pozitivnu i toplu atmosferu koja je vladala među svim sudionicima ZOOM Konferencije te da zaista tako povezani i hrabri očekujemo bolje sutra