Osigurajmo podršku socijalnoj uključenosti slijepih

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Izradu internetske stranice financirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj publikacije/emitiranog materijala isključiva je odgovornost Hrvatske udruge za školovanje pasa vodiča i mobilitet

www.esf.hr | www.strukturnifondovi.hr

Možemo reći da je ovo vrijeme od izbijanja pandemije koronavirusa, potresa i naknadnog podrhtavanja tla stavilo pred sve nas velike izazove.

Kako bi barem malo umirili strahove, sumnje i izolaciju korisnika i u takvim smo uvjetima osigurali kontinuiranu podršku i uslugu videće pratiteljice. Uz one uobičajene aktivnosti čitanja novina, odlaska liječniku, šetnje, nabavke namirnica, mjerenja šećera, korisnici su se odazvali i na cijepljenje protiv COVID-19, a i tada ih je ohrabrivala i bila im podrška naša videća pratiteljica. Također, je u tom turbulentnom razdoblju bilo i izvanrednih situacija u kojima im je uvijek bila pri ruci.

U ovoj fazi slijedi nam završna konferencija kada ćemo se još jednom prisjetiti koje su dobrobiti ovoga projekta postignute tijekom dvije godine, a njegovi korisnici opetovano ponavljaju svoje strahove u odnosu na njegov završetak.

Želja nam je da se usluga videćeg pratitelja nastavi pružati kako bi kod korisnika i dalje mogli poticati različite interese, socijalne kontakte i druženja, emocionalno ih osnaživati te poticati na aktivnije participiranje u njihovom okruženju.

Projektni tim

unnamed
unnamed 1
unnamed 2
unnamed 3
unnamed 4
unnamed 5