Edukacijom do novih mogućnosti!

Naša savjetnica obiteljima korisnika pasa pomagača, Ruta Feldman, provela je 7 dana u Velikom Žitniku na treningu mladih pod vodstvom Outward Bound Croatia organizacije. Trening pod nazivom „Volunteering made easy“ organiziran je u sklopu Erasmus + programa koji educira mlade zaposlene u udrugama i institucijama koje rade s mladima u svrhu razvoja, inkluzije i poboljšanja uvjeta u njihovim zajednicama. Na edukaciji su sudjelovali timovi mladih iz Litve, Španjolske, Portugala, Francuske i Hrvatske.

Cilj edukacije je bio dati mladima alate da nauče kako provesti uspješan volonterski projekt, posebice u sklopu programa Europskih snaga solidarnosti.

Na edukaciji su obuhvaćene sljedeće teme:

• osmišljavanje volonterskih projekata/ proces projektnog planiranja

• pripreme za dolazak i smještaj volontera

• međukulturalno učenje u volonterskim projektima

• motivacija – Kako motivirati volontere i koja je uloga mentora?

• upravljanje konfliktima i komunikacija

• EU mogućnosti za volontiranje

• Youthpass – Što je to i kako do njega?

grupna
unnamed file
IMG 0461

Edukacija je savjetnici, osim alata za prijavu i osmišljavanje volonterskih projekata u sklopu Europskih snaga solidarnosti i Erasmus+ programa, dala ideje za različite projektne aktivnosti i igre koje se unutar takve vrste projekata mogu koristiti kako bi se adresirala određena tema potrebna za daljnji rad s volonterima.

Također, Ruta je predstavila našu Udrugu i naše projektne aktivnosti ostalim sudionicima edukacije i time otvorila mogućnosti suradnje i na lokalnoj i na međunarodnoj razini. Sudionici su bili oduševljeni i zainteresirani saznati što se sve kuha kod nas!

IMG 20210625 170059

Radujemo se novim mogućnostima koje se otvaraju za našu Udrugu te saznanjima o opcijama koje nude Europske snage solidarnosti!

eras1