Uspješno smo završili drugu godinu Trogodišnjeg programa „Razvoj mobilne podrške obiteljima korisnika terapijskih pasa u Hrvatskoj“ financiranog od strane Ministarstva socijalne politike i mladih RH. 

Socijalnom uslugom mobilne podrške tijekom druge godine Programa, obuhvatili smo 27 obitelji djece s teškoćama u razvoju – korisnika terapijskih pasa. Individualna savjetodavna podrška ostvarena je kroz 58 susreta tijekom kojih se roditelje usmjeravalo na koji način uključiti terapijskog psa u aktivnosti s djetetom, a sve u svrhu unapređenja razvojnih procesa. Pružanje savjetodavne podrške te aktivna uloga roditelja – voditelja terapijskog psa, koji svojim svakodnevnim radom s terapijskim psom, kao i međusobnim usmjeravanjem djeteta i psa imaju izravan utjecaj na poticanje djetetovih pozitivnih reakcija i razvoja, doveli su do brojnih pozitivnih rezultata.

Započet je neposredan rad sa osam novih obitelji, a stručni tim Udruge marljivo radi na tome da se tijekom treće godine ovaj broj novih obitelji dodatno poveća. 

U želji da odgovori na potrebe roditelja za nastavkom grupe podrške, stručni tim Udruge je u ovoj godini provedbe Programa osmislio i proveo 12 radionica. Kroz radionice grupe podrške, roditelji su se dodatno povezali, dijeleći međusobne probleme, poteškoće, teške emocije, ali i moguće izlaze i rješenja koja su neki od njih već pronašli za sebe. Radionicama su prisustvovali i roditelji koji su još uvijek u procesu čekanja terapijskog psa, te je za njih bilo izuzetno važno dobiti informacije i podršku od korisnika koji već imaju puno iskustva u suživotu s terapijskim psom.