Uokviru edukativno – promotivnih aktivnosti koje Udruga provodi već godinama, organizirano je humanitarno druženje „Dan prijateljstva ljudi i pasa“  koje je održano na Bundeku, 28.8.2016. Bila je to prigoda da u prijateljskom i neformalnom ozračju posjetiteljima pokažemo sve aspekte dobrobiti pasa pomagača za život njihovih korisnika – djece s teškoćama u razvoju i drugih osoba s invaliditetom.

Program je svečano otvorio gradonačelnik Grada Zagreba, g. Milan Bandić, a kroz cijelo događanje nas je vodila Karmela Vukov – Colić.  Prodajom doniranih pekarskih proizvoda Dubravice i Dinare, psećih ležajeva tvrtke Qushin te naših promotivnih artikala i tombole, prikupljali smo sredstva za školovanje pasa pomagača, čija je uloga u životima njihovih korisnika neprocjenjiva. Za glazbeni ugođaj bili su zaduženi tamburaški sastav Tamburgeri i rockabilly bend The Jumpin’ Jigawatts.

Vrhunac događanja bila je Tombola u kojoj je  glavna zvijezda bio budući pas pomagač Leo, koji je izvlačenjem dobitnih brojeva građanima osigurao vrijedne nagrade. Osim edukativnih informacija, s građanima smo podijelili veselje, radost i dobro se zabavili. Zahvaljujemo svima koji su se odazvali i tako pomogli radu i djelovanju Udruge!